nieuws

Brits verbond en VNO willen werkgroep aansprakelijkheidsclaims

Archief

Het Britse verbond van verzekeraars ABI en de werkgeversorganisatie CBI willen dat het Ministerie van Financiën een werkgroep laat onderzoeken hoe de juridische kosten binnen aansprakelijkheidsclaims kunnen worden terug gedrongen en beter worden beheerst

De werkgroep zou moeten bestaan uit vertegenwoordigers van het bedrijfsleven, de verzekeringssector, de advocatuur en de vakbonden. In een gezamenlijke brief geven ABI en CBI aan dat momenteel 40% van de kosten van werkgeversaansprakelijkheidsclaims honoraria van advocaten en andere juridische onkosten betreft en dat terwijl 90% van alle aansprakelijkheidsclaims worden afgewikkeld zonder dat er een rechtszaak van komt.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.