nieuws

‘Breekijzer’-polis blijkt gebakken lucht

Archief

“Het plan staat diep in de ijskast en ik denk niet dat het daar nog uitkomt”, zegt Pieter Storms van Breekijzer over zijn rechtsbijstandverzekering.

Zo’n anderhalf jaar geleden zei Storms – presentator en eigenaar van het tv-programma Breekijzer – dat hij met een rechtsbijstandverzekering voor particulieren zou komen. Die zou goedkoper en beter zijn dan de huidige gezinsverzekeringen. Hij dacht aan een abonnementsvorm maar ondervond daarbij tegenstand van de Verzekeringskamer. Volgens Storms is het geen probleem dat hij een verzekeraar of onderlinge moet oprichten. Ook de (bijna onmogelijke) taak een rechtshulpafdeling op te zetten, heeft hem niet ontmoedigd. “Ik heb goede banden met universiteiten.” Het idee vindt hij op zich nog steeds goed. “In mijn werk merk ik dat de verzekeraars weinig slagvaardig zijn. Zo’n verzekeraar zou dus nog steeds op z’n plek zijn.” Wat hem tegenhoudt: “Ik zou me op het gladde verzekeringspad gaan begeven. En dat doe ik toch maar liever niet. Het zou zich niet altijd laten verenigen met mijn Breekijzer-werk.” ij dacht aqan Gij

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.