nieuws

Breekijzer moet dokken

Archief

Het productiebedrijf van Pieter Storms is veroordeeld tot het betalen van een dwangsom van f 50.000 wegens uitzending op televisie van beeldmateriaal dat was opgenomen in het kantoor van Neerlandia van 1880.

Aanvankelijk had Neerlandia uitzending van die beelden kunnen tegenhouden via een kort geding. Een week later zond Breekijzer de beelden alsnog uit. Via moderne technieken was het gezicht van directiesecretaris IJkelenstam onherkenbaar gemaakt.
In een tweede kort geding heeft de president van de Amsterdamse rechtbank bepaald, dat de dwangsom moet worden betaald. Volgens de rechter heeft Storms de grenzen van het eerste kort-gedingvonnis risicovol verkend.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.