nieuws

Brandexperts: gevaarlijke toestanden in ziekenhuizen

Archief

Het is slecht gesteld met de brandveiligheid in de Nederlandse ziekenhuizen en zorginstellingen, concluderen deskundigen Jan Bolhuis van Brand Technisch Bureau Nederland en Teun Hagens van Hagens Consult na onderzoek

” De branden in VU, AMC en Twenteborg hebben verzekeraars een schadepost opgeleverd van meer dan € 100 mln”, aldus Bolhuis. “Het is een wonder dat er slechts één dode viel.” De experts wijzen niet alleen naar ziekenhuisdirecties, maar ook naar verzekeraars als het gaat om laksheid op het gebied van preventie. “De voorwaarden die verzekeraars verbinden aan brandverzekeringen voor instellingen blijken vaak hopeloos verouderd. Ze bieden nu slechts een door de tijd ingehaalde schijnveiligheid.”

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.