nieuws

Branche werkt aan standaard voor financiële dienstverlening

Archief

Een werkgroep, bestaande uit specialisten van ING, Fortis, Achmea, Interplein, ASN en Infa, gaat op verzoek van de e-Standards Board van ABZ Branche Initiatieven een standaard voor All Finance ontwikkelen.

Deze standaard moet dé standaard worden voor gestructureerde gegevensuitwisseling binnen de financiële dienstverlening. De focus zal liggen op levensverzekeringsproducten met beleggingscomponent (universal-life), hypotheken, pensioenen (incl. beleggingselement), bankproducten (sparen/lenen) en employee-benefits.
De besturen van Hypotheken Data Netwerk (HDN) en Financierings Data Netwerk (FDN) zijn uitgenodigd om mee te werken aan de totstandkoming van de standaard, die gebaseerd zal zijn op de wereldstandaard XML. De e-Standards Board, onder voorzitterschap van Anva-directeur Stoffel van Almkerk, beoordeelt de kwaliteit van de bestaande en te ontwikkelen standaarden en formuleert implementatievoorwaarden. In de e-Standards Board zijn vertegenwoordigd de systeemhuizen Anva, ASN en ACT. Van verzekeraarszijde nemen deel Nationale-Nederlanden, Aegon, Delta Lloyd, ASR/Fortis, Achmea, de Goudse en Aon. Als onafhankelijk deskundige zit een vertegenwoordiger van Deloitte & Touche Bakkenist in de Raad.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.