nieuws

Branche weer met Bos om tafel over provisietransparantie

Archief

De recente regelgeving over provisietransparantie gaat mogelijk gewijzigd worden

De vaste Kamercommissie voor Financiën heeft gisteren minister Bos gevraagd de regelingen voor beleggingsverzekeringen (vanaf 1 april) en overige complexe producten (vanaf 1 oktober volgend jaar) te harmoniseren en voor alle complexe producten provisietransparantie in te voeren per 1 januari 2009. Mogelijke consequentie daarvan is dat ook de afspraken over de verhouding tussen afsluit- en doorlopende provisie (vanaf 1 oktober 2009 maximaal 50% afsluitprovisie) op de helling gaan. Bos, die ook heeft toegezegd de bijleenregeling te vereenvoudigen, gaat over de transparantieregeling in overleg met de bedrijfstak.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.