nieuws

Branche-organisaties hameren op bindend advies

Archief

Het is ten onrechte dat er bij een deel van het intermediair nog twijfel bestaat aan het principe van bindend advies

Dat stellen de voorzitters van de intermediairorganisaties, verzekeraars en banken. “Het klachteninstituut Kifid garandeert juist een vlotte en efficiënte afhandeling van die geschillen waarover de financiële dienstverlener en de consument het onderling niet eens kunnen worden.” Accepteren van bindend advies door Kifid is volgens hen van groot belang voor het vertrouwen van de consument in de financiële dienstverlening. “Zoals bekend hecht ook de politiek zeer aan een alternatieve geschillenbeslechting binnen de branche. Het Kifid voorziet hierin.” Ook benadrukken de organisaties, waaronder NBVA, NVA, NVGA en VVHN, dat dit in het belang van financieel dienstverleners zelf is.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.