nieuws

Bouwfonds Hypotheken wijzigt kredietbeleid

Archief

Bouwfonds Hypotheken wijzigt per 17 januari zijn kredietbeleid. Onder meer de financieringsmogelijkheden voor ouderen en voor nieuwbouwprojecten worden verruimd. 

Cliënten van 60 jaar en ouder kunnen meer geld lenen bij het Bouwfonds. Deze ouderen kunnen voortaan tot 100% van de executiewaarde financieren; bij pensioengenieters wordt daarbij uitgegaan van een verhoogde woonquote. Bij klanten met een variabel inkomen wordt bij het bepalen van het toetsinkomen straks rekening gehouden met de onregelmatigheidstoeslag over de laatste twaalf (was 24) maanden. Voor het provisie-inkomen blijft wel gekeken worden naar de laatste 24 maanden. Nieuw is verder dat de vergoeding voor de ziektekostenverzekering door de werkgever wordt meegenomen in de vaststelling van het toetsinkomen. Bij nieuwbouwprojecten kan de klant ook meer geld lenen bij het Bouwfonds indien een (geldig) taxatierapport wordt overlegd. Maximaal kan dan tot 125% van de executiewaarde worden gefinancierd.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.