nieuws

Bossenverzekeraar raamt stormschade op f 4 mln.

Archief

De januaristorm heeft in de Nederlandse bossen meer schade veroorzaakt dan in eerste instantie was voorzien. Onderlinge Bossen Verzekering (OBV) dat ongeveer een kwart van de Nederlandse bossen heeft verzekerd, raamt de totale schade in Nederland op circa _ 4 miljoen.

OBV heeft van de totale groep van tweeduizend verzekerde boseigenaren inmiddels tweehonderd schademeldingen binnengekregen. Schade is er vooral op de Veluwe, maar ook in Noord-Limburg, Overijssel, en een deel van de Achterhoek. Het aandeel van OBV in de totale schade is ongeveer _ 700.0oo.
De Onderlinge heeft ongeveer tweederde van het particuliere bos en eenderde van het gemeentelijke bos verzekerd. Tweederde van het gemeentelijk bos is verzekerd bij de Onderlinge Gemeentelijke Bosbrandverzekering (OGB), in grootte ongeveer eenderde van OBV. Verder hebben Interpolis (voorheen Hagelunie) en Agriver nog een klein stukje van de particuliere markt in handen. “Bossen van de Nederlandse staat, Natuurmonumenten en de meeste provinciale landschappen zijn niet verzekerd. Bij elkaar is dat meer dan 60% van het totale bosareaal”, aldus Adri van der Waart van OBV.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.