nieuws

Bos wil ‘Boober’-sites reguleren

Archief

Minister Bos (Financiën) wil de financiële dienstverlening van leensites zoals Boober.nl gaan reguleren en gaat daartoe de WFT aanpassen. Algemene kredietregels zoals registratie bij het BKR zijn daardoor straks ook op deze sites van toepassing. Voor leensites die mensen die geld willen lenen in contact brengen met mensen die geld willen uitlenen, bestaan nu geen aparte wettelijke regels.

Bos vindt dat er 'adequate waarborgen' moeten komen en wil daarom de wet aanpassen. "Voor degenen die geld uitlenen zou bepaalde informatie verplicht kunnen worden gesteld, waaronder de informatie dat op deze 'belegging' geen toezicht wordt gehouden door AFM of DNB", aldus Bos.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.