nieuws

Boogaard doet opnieuw overname

Archief

Boogaard Assurantiën (Haarlem) heeft plaatsgenoot My Advantage (vijf medewerkers) overgenomen.

In het pand van het aangekochte kantoor wordt per 1 juli onder de naam Damave Hypotheken een hypotheekadvieskantoor geopend. De portefeuille van My Advantage – voor een groot deel bestaande uit Turkse klanten – is goed voor circa _ 125.000 doorlopende provisie; de totale omzet bedraagt _ 350.000. Voornaamste activiteit van het kantoor was hypotheekbemiddeling. Van de twee eigenaren Johan Schouten en Yücel Atici is eerstgenoemde in dienst getreden bij Boogaard.
Boogaard nam in januari Damave Financieel Adviescentrum over en telt – inclusief vestigingen in Amersfoort en op Aruba – 110 medewerkers. De provisieomzet bedraagt circa _ 10 mln op jaarbasis. Het bedrijf heeft volmachten van onder meer Fortis ASR, AXA, NN, Reaal en London.
“Er komen er dit jaar nog zeker drie overnames bij”, zegt director Peter van Wassem. “Er zijn veel kleinere kantoren die aansluiting zoeken bij een groter kantoor of hun portefeuille verkopen. Zij hebben het onder de WFD moeilijk om breed in de markt actief te blijven.”

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.