nieuws

Bloemers Nassau actief in Duitse markt bestuurdersaansprakelijkheid

Archief

Voor de verzekering van bestuurders- en conmissarissenaansprakelijkheid in de Duitse markt heeft de Bloemers Nassau Groep met zeven Duitse verzekeraars een pool opgericht. De pool heeft een tekencapaciteit van 30 mln D-Mark.

De aansprakelijkheidsverzekering voor bestuurders en commissarissen is in Duitsland een relatief nieuw product, waarvoor momenteel volgens Bloemers een toenemende belangstelling bestaat.
De tekening en schadebehandeling van de pool zal worden verzorgd door VOV in Keulen. De aandeelhouders van VOV zijn tevens poolparticipanten, te weten de Bloemers Nassau Groep, Aachener und Münchener, Albingia, Gothaer, Deutsche Lloyd, Condor, Continentale en Nürnberger. De directie wordt gevoerd door mr. D.M. Sutorius. Zijn functie bij Bloemers Assuradeuren is overgenomen door mevrouw mr. M. Tak, die nu verantwoordelijk is voor de afdeling Bestuurdersaansprakelijkheid, die risico’s tekent voor de Nederlandse pool.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.