nieuws

Bijna helft Nederlanders spaart voor pensioen

Archief

Twee op de vijf Nederlanders zet regelmatig geld opzij om op de een of andere manier te sparen voor een pensioenregeling. Dat blijkt uit onderzoek van TNS Nipo onder bijna zevenhonderd mensen in opdracht van Zwitserleven. Wie spaart, reserveert gemiddeld € 1.360 per jaar. Onder 35-plussers is de spaarzin groter (44%) dan bij personen van onder die leeftijd (33%). Mannen sparen jaarlijks gemiddeld € 1.560, vrouwen € 990.

Het vakantiegeld wordt nauwelijks aangewend voor pensioensparen. Bijna de helft van de ondervraagden geeft het bedrag daadwerkelijk uit aan vakantie, terwijl een kwart het op een spaarrekening zet en 17% de vakantietoelage opzij zet voor onvoorziene uitgaven.
Interbank liet onlangs ook onderzoek doen naar de besteding van het vakantiegeld. Daaruit bleek dat maar 18% van de Nederlanders het geld volledig besteedt aan vakantie. Bij de zeshonderd voor Interbank ondervraagde mensen gaat 47% van het geld naar een spaarrekening. 

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.