nieuws

Beursportefeuille AXA naar Royal

Archief

Royal Nederland Schade en AXA Schade hebben overeenstemming bereikt over de overname van de beursportefeuille van AXA per 1 januari 2001.

De portefeuille bedrijfsmatige verzekeringen die door AXA aan de beurs zijn getekend, telt een premie-inkomen van ongeveer f 100 mln. De tekening was de afgelopen jaren al flink gekrompen. De huidige brancheverdeling van de beursportefeuille van AXA is als volgt: 35% Brand, 30% Transport, 20% Aansprakelijkheid en 15% Overig (vooral Ongevallen en Technische verzekeringen)
Royal zal de AXA-portefeuille geleidelijk samenvoegen met de portefeuille internationale bedrijfsrisico’s van Allianz Royal Nederland, die momenteel f 750 mln groot is. Het is de bedoeling dat de 29 medewerkers van de beursafdeling van AXA in dienst treden bij Allianz Royal.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.