nieuws

Betere resultaten voor NBVA-kantoren

Archief

Het bedrijfsresultaat van een gemiddeld NBVA-kantoor is vorig jaar met ruim 16% toegenomen tot e 63.400. Vooral de bemiddeling in schadeverzekeringen, goed voor ruim 60% van alle inkomsten, zorgde voor een impuls.

De verdiende provisie uit schadepolissen steeg met een kleine 10% tot e 284.600. Uit levensverzekeringen haalde een gemiddeld NBVA-kantoor vorig jaar een provisie-inkomen van e 97.400, een stijging van 5,2%. Hypotheken (+13,4% tot e 26.300), Sparen (+8,3% tot e 10.400) en Overige activiteiten (-22% tot e 2.500) zorgden voor de andere inkomsten.
Daartegenover stond een kostenstijging van 7,2% tot e 392.200. De personeelskosten, die 56% vormen van alle kosten, daalden met 0,8%. Onder de streep leidt dat (bruto) tot een bedrijfsresultaat van e 63.400. Een plus van 16%, na een forse daling van -29% in 2000 toen zowel de inkomsten uit levensverzekeringen als uit hypotheken flink waren afgenomen.
De cijfers zijn gebaseerd op getallen van 71 NBVA-leden die voor het derde achtereenvolgende jaar meedoen aan het bedrijfsvergelijkende onderzoek. De NBVA telt ruim achthonderd leden. Gemiddeld hebben zij 5,9 personen (in fte) in dienst (+6,1%).

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.