nieuws

Besparing op medicijnen

Archief

De zorgverzekeraars zijn blij dat de zogenoemde ‘maatregel De Geus’ doorgaat. Zij gaan nu veel geld besparen.

Bij de ‘maatregel De Geus’ gaat het om een wettelijke verlaging van de medicijnenprijzen waarmee de verzekeraars op jaarbasis zo’n e 390 mln gaan besparen. Minister Hoogervorst wil nog verder gaan door voor medicijnen een eigen bijdrage per recept (van e 1,50 of e 2) in te voeren. De zorgverzekeraars vinden dat geen slecht idee, maar willen dit – vanwege de (dure) administratieve rompslomp – niet zelf regelen. Zij vinden dat de apotheken dit moeten doen. Een jaar of tien geleden gold ook een ‘medicijnenknaak’. Dat heeft niet lang geduurd want de administratieve kosten waren hoog en de huisartsen gingen per recept een grotere dosis voorschrijven.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.