nieuws

Beslissing over provisiemaximering nabij

Archief

De ‘Commissie economische mededinging’ heeft haar advies over het voorgenomen verbod op provisiemaximering in het schadeverzekeringsbedrijf ingediend bij minister Wijers van Economische Zaken.

Binnen enkele weken beslist de minister en wordt zijn beslissing in de vorm van een ministeriële beschikking in de Staatscourant bekend gemaakt, aldus een woordvoerster van EZ.
Het verzekeringsbedrijf heeft vorig jaar voor de provisiemaximeringsafspraak ontheffing gevraagd van het verbod op prijsafspraken. De provisiemaximering wordt door 107 schadeverzekeraars gehanteerd.
De minister zelf zag geen redenen om de ontheffing te verlenen en heeft de genoemde commissie van onafhankelijke deskundigen om advies gevraagd. In hoorzittingen daarna voor de commissie hebben organisaties van verzekeraars en tussenpersonen hun standpunt toegelicht.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.