nieuws

Beroepsonderwijs ondergaat veranderingen

Archief

De huidige beroepsopleidingen in het leerlingenwezen en het MBO worden met ingang van augustus 1997 vervangen door een nieuw onderwijsstelsel.

Het nieuwe stelsel moet de aansluiting tussen het middelbaar beroepsonderwijs en het bedrijfsleven verbeteren. Dit wordt onder andere bewerkstelligd door praktijkervaring verplicht te stellen. De opleidingsstructuur moet aan eenduidige kwalificatie-eisen voldoen.
Landelijk orgaan voor beroepsonderwijs Ecabo heeft voor diverse beroepsgroepen kwaliteitseisen opgesteld na marktonderzoek en overleg met het bedrijfsleven. In de categorie ‘commercieel’ zijn voor de volgende beroepen opleidingseisen geformuleerd: administratief medewerker, commercieel administratief medewerker, commercieel medewerker binnendienst, assistent marketing & communicatie, commercieel medewerker banken, en commercieel medewerker verzekeringen.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.