nieuws

Belgische verbond luidt noodklok

Archief

Het Belgische verbond van verzekeraars BVVO heeft de noodklok geluid over de resultaten in de verzekeringssector

Na de verliezen van € 821 mln in 2002, vooral het gevolg van de aandelencrisis, worden op grond van de resultaten tot dusver voor 2003 nieuwe verliezen voorspeld. De BVVO-voorzitter verwacht dat bepaalde verzekeraars hun werkzaamheden zullen beëindigen, hun portefeuilles geheel of gedeeltelijk zullen verkopen of van strategie zullen veranderen. Opmerkelijk was dat in 2002 niet alleen de schadesector een verzekeringstechnisch verlies leed (- 2,8% tegen + 0,1% in 2001) maar voor het eerst in de historie ook de levensector (-1,6%, was + 6%). Positieve ontwikkelingen voor verzekeraars zijn dat in 2002 de betaalde provisies aan het intermediair stagneerden, de personeelslasten daalden en de schade/premie-verhouding terugliep van 77,5% in 2001 naar 75,1% in het afgelopen jaar.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.