nieuws

‘Belgische markt te klein voor nicheverzekeraars’

Archief

Volgens Fortis-topman Maurice Lippens is de Belgische verzekeringsmarkt te klein voor nicespelers

Tijdens de door Feprabel en FVF georganiseerde Nationale Dag voor de Verzekering, zei hij dat nicheverzekeraars te weinig klanten kunnen binnenhalen om te kunnen overleven. Hoewel hij verwacht dat het aantal marktspelers sowieso verder zal teruglopen, voorziet hij wel dat er voldoende internationale verzekeraars van omvang zullen overblijven, zodat er altijd concurrentie zal blijven bestaan. Daarnaast sprak hij de verwachting uit dat zowel de verzekeringsmarkt voor particulieren als die voor het MKB vooral een lokale aangelegenheid zal blijven. Hij noemde voorts een brede toegang tot de klanten, oftewel de verzekeringsdistributie, één van de belangrijkste factoren voor succes.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.