nieuws

Belgische makelaar krijgt controle over Tax-Holland

Archief

Directeur/eigenaar Bert Tax van Tax Holland Groep heeft alle aandelen van zijn bedrijf verkocht. Een meerderheidsbelang in de topholding is overgedragen aan de Belgische assurantiemakelaar Concordia. De resterende aandelen zijn in handen gekomen van een buitenlandse investeringsmaatschappij waarvan de naam niet bekend wordt gemaakt.

Het meerderheidsbelang van Concordia in de Tax-Holland Groep wordt gezien als een logische stap in de grensoverschrijdende versterking van de bedrijfsactiviteiten van de twee assurantiemakelaars. Beide bedrijven werken al enige jaren nauw samen in de Belgisch-Nederlandse werkmaatschappij Concordia-VanDessel-Holland.
Directeur Tony Van Hoek van Concordia bevestigt de financiële deelneming in Tax Holland Groep. “Wij hebben nu een belang van 50,1% genomen. Binnen een jaar verwachten we alle aandelen in het bedrijf in ons bezit te hebben.” Concordia heeft in België twee vestigingen: Brussel en Gent.
Tax-Holland Groep (dertig medewerkers, premie-omzet ( 40 mln) blijft zelfstandig werkzaam. “Ik heb mijn aandelen verkocht omdat een opvolger ontbreekt, maar verder verandert er niets. Ik en mijn directieteam blijven de assurantiegroep verder leiden om de continuïteit te garanderen”, aldus Tax (64). Onder de groep vallen een assurantiemakelaardij, een volmachtbedrijf (zes volmachten) en een employee-benefitsbedrijf.
De overname verandert volgens Tax ook niets aan de commerciële samenwerking met de Belgische assurantiemakelaar Van Dessel, die kantoren heeft in Berlaar/Antwerpen en Herentals.
Eerder dit jaar gingen Tax-Holland Groep en Concordia een operationele alliantie aan met de Heath Lambers Group, de zesde makelaar van de wereld. Heath heeft in samenwerking met zijn Amerikaanse partner Acordia het internationale assurantiemakelaarsnetwerk HLA-Global (vestigingen in 55 landen) opgericht. Opmerkingen:

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.