nieuws

Belgische arbeidsongevallenpremies omhoog

Archief

De Belgische arbeidsongevallenverzekeraars laten hun premies met 7 tot 8% stijgen

Dit is het gevolg van nieuwe prudentiële regels waarin bepaald is dat de technische provisies – dit zijn de reserves waarmee de schadevergoedingen betaald worden – verhoogd moesten worden. De directievoorzitter van de Belgische verzekeraar Assubel: “Om aan de eisen tegemoet te kunnen komen, hebben bijna alle verzekeraars van arbeidsongevallen een aanvraag ingediend bij het ministerie van Economie om hun premies te verhogen”. De arbeidsongevallenverzekering is, omdat het om een verplichte verzekering gaat, onderworpen aan een prijzencontrole. Volgens de Beroepsvereniging van Verzekeringsondernemingen (BVVO) hebben de verzekeraars eind vorig jaar een premiestijging tussen 7 en 8% verkregen.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.