nieuws

Belgisch intermediair verbolgen over uitspraken toezichthouder

Archief

Het intermediair en de tussenpersonenorganisaties in België zijn verbolgen over de publieke uitspraken van de toezichthouder op de bank- en verzekeringssector, CBFA-voorzitter Wymeersch

Deze heeft in een lezing gesteld zich zorgen te maken over de controle op de verzekeringssector. Hij is van mening te zijn dat vanwege de vaak grote financiële belangen die met name met levensverzekeringen en pensioenen zijn gemoeid, vooral de controle op tussenpersonen stringenter moet worden om de consument beter te beschermen. Tussenpersonenorganisatie FVF noemt de aantijgingen ‘een regelrechte kaakslag voor het professionele intermediair’. Volgens haar staaft de toezichthouder zijn visie op onjuiste cijfers. De organisatie van bankagenten BZB zegt de kritiek ‘totaal onaanvaardbaar’ te vinden. En bovendien vreemd, omdat het toezicht op de branche altijd bij de CBFA en zijn voorloper de CDV heeft gelegen. “Dat impliceert dat de toezichthouder in feite zegt zelf tekort te zijn geschoten.”

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.