nieuws

Belgisch intermediair klaagt 118 keer over verzekeraars en andere financiële instellingen

Archief

Bij de Commissie voor Onderzoek van de Belgische tussenpersonenorganisatie FVF zijn vorig jaar 118 schriftelijke klachten en honderden telefonische uitingen van ongenoegen binnengekomen van tussenpersonen over de handelwijze van verzekeraars en andere financiële instellingen

Daarbij zitten naar verhouding veel klachten over het feit dat verzekeraars en banken het intermediair een nieuwe agentschapsovereenkomst willen laten tekenen met minder gunstige tot zeer nadelige bepalingen voor tussenpersonen en makelaars die zelfs een bedreiging kunnen vormen voor hun onafhankelijkheid. Ook is er meerdere keren geklaagd over het onder druk zetten van het intermediair door verzekeraars om de premies in het vervolg door de maatschappij te laten innen. De FVF is fel gekant tegen beide zaken.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.