nieuws

Belgen op hun 60e met prepensioen

Archief

Belgische werknemers mogen in 2008 nog slechts op 60-jarige leeftijd, na een loopbaan van 30 jaar, met prepensioen

In 2012 is dit alleen na een loopbaan van 35 jaar mogelijk. Deze afspraken zijn door de Belgisch federale regering gemaakt. Tegenwoordig kan een werknemer in normale omstandigheden met 58 jaar na een loopbaan van 25 jaar met prepensioen. Uitzonderingen bestaan voor Belgen met zware beroepen. Werknemers in de bouw, en ploegen- of nachtarbeid kunnen vanaf hun 56e levensjaar van hun prepensioen gebruikmaken. Prepensioen op 58 jaar blijft ook mogelijk voor wie een lange carrière achter de rug heeft: 35 jaar in 2008, 37 jaar in 2010 en 38 jaar in 2012. In 2011 moet een evaluatie uitwijzen of de ingrepen voldoende zijn.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.