nieuws

Belgen krijgen levenslang recht op verzekering

Archief

Door een nieuwe wet krijgen Belgen die een hospitalisatieverzekering sluiten, een polis tegen ziekenhuisopname, levenslang recht op deze verzekering. Ook zullen geen draconische premiestijgingen meer mogelijk zijn.

De premies voor deze hospitalisatieverzekering worden gekoppeld aan een medische index. Daarin worden een aantal objectieve parameters opgenomen, zoals de dagligprijs of de lonen van artsen. Het zou niet de bedoeling zijn dat verzekeraars deze index gaan gebruiken, “maar” zo meldt De Tijd, “de meeste zullen dat waarschijnlijk wel doen”.
Volgens het dagblad gebeurde het vaak dat verzekeraars die hun premies om concurrentieredenen jarenlang stabiel hielden, ze plots verdubbelden. De verzekeraars zullen de hospitalisatieverzekering niet meer kunnen opzeggen omdat iemand een verhoogd medisch risico loopt, bijvoorbeeld door kanker of een hartinfarct. Ook voor familieleden die in de polis zijn opgenomen, geldt de verzekering levenslang.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.