nieuws

Belastingakkoord over ‘Belgische’ levenpolissen

Archief

Het Verbond van Verzekeraars heeft met de Belgische toezichthouders afspraken gemaakt over het afdragen van de zogeheten premietaks, een soort assurantiebelasting van 1,1%, die sinds twee jaar geldt voor levensverzekeringen waarvan het risico zich in België bevindt

Ook Nederlandse verzekeraars moeten deze premietaks afdragen. Nu is afgesproken dat zij over 2006 slechts 0,55% hoeven af te dragen; daarna geldt het normale tarief. De premietaks moet eenmaal per jaar worden voldaan. Onderlinge ‘s-Gravenhage heeft inmiddels besloten de belasting voorlopig niet door te berekenen aan verzekerden die in België (gaan) wonen.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.