nieuws

Belangenclubs vinden aanbeveling ontoereikend

Archief

De Vereniging Consument en Geldzaken en de stichting Woekerpolis Claim noemen de aanbeveling van Ombudsman Wabeke over beleggingsverzekeringen “volstrekt ontoereikend”

 “Naar verwachting zal ruim 70% van de polishouders geen enkele vergoeding krijgen, terwijl de rest het veelal moet doen met slechts een paar honderd euro per polis.” De Consumentenbond wil dat minister Bos “politieke verantwoordelijkheid neemt om recht te doen aan de schade van individuele consumenten”. De stichting Verliespolis, die als enige een voorbeeldzaak heeft aangedragen bij Wabeke, ziet het rapport als een startpunt. “De methodiek is bruikbaar, maar de invulling en de getallen zijn dat nog lang niet.” De Vereniging Eigen Huis vindt dat de consument geen blaam treft en schat de totale compensatie op € 1 mld. “Een koopje. Daarmee zou slechts een kwart van de gedupeerden geholpen zijn.”

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.