nieuws

‘Beduidende toename’ fusies en overnames verwacht in Europa

Archief

De komende jaren is een beduidende toename te verwachten van het aantal fusies en overnames op de Europese verzekeringsmarkt

Dat concludeert het organisatieadviesbureau Boston Consulting op basis van een analyse van 964 topverzekeraars en hun dochterbedrijven in Europa. Enerzijds schrijft het dit toe aan de verslechterde financiële positie bij veel verzekeraars door vooral het waardeverlies op de beleggingsportefeuille, waardoor het moeilijker wordt zelfstandig door te gaan. Daarnaast is door de expansiestrategie in de jaren ’90 vaak een niet efficiënte en effectieve lappendeken van buitenlandse participaties ontstaan. Volgens Boston Consulting sorteert schaalvergroting pas effect als je mede daardoor minimaal een marktaandeel van 5% in de lokale markt hebt verworven. Dit is slechts bij 22% van de Europese levensverzekeraars en 8% van de Duitse maatschappijen het geval.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.