nieuws

Bedrijven VS trekken minder geld uit voor zorgpolissen personeel

Archief

De premies voor collectieve ziektekostenpremies zijn dit jaar met 11,2% gestegen

Dat is de vierde premieverhoging met dubbele cijfers op een rij. Voor ziektekostenpolissen met gezinsdekking zijn Amerikaanse werknemers sinds 2001 gemiddeld 59% meer gaan betalen. Gemiddeld betalen werknemers 16% mee aan individuele ziektekostenpolissen en 28% aan polissen waarop de gezinsleden zijn meeverzekerd. Mede door de gestegen kosten is het percentage Amerikanen dat zich via zijn werkgever tegen medische kosten kan verzekeren gedaald van 65% tot 61%. Het betreft in totaal vijf miljoen werknemers. Tevens geeft 52% van de grote ondernemingen en 15% van het midden- en kleinbedrijf aan dat zij de financiële bijdragen van hun werknemers aan de ziektekostenverzekering vrijwel zeker zullen verhogen.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.