nieuws

Bedrijven kiezen vaker voor leasing vrachtauto’s

Archief

Nederlandse bedrijven en instellingen maken vaker gebruik van leasing bij financiering van bestel- en vrachtwagens. Dit blijkt uit onderzoek van Heliview Marketingservice in opdracht van het tijdschrift Rendement.

Bij het onderzoek waren 640 bedrijven met minimaal 20 medewerkers betrokken. Leasing komt vooral voor bij bedrijven in de bouw en handel en bij grotere bedrijven (200 of meer werknemers).
Van de bedrijven met bestelwagens (tot 3,5 ton gewicht) maakt 26% gebruik van leasing; 32% van de bestelwagens wordt geleast. Van de bedrijven met vrachtwagens (gewicht vanaf 3,5 ton) maakt 17% gebruik van leasing en is naar schatting 18% van het vrachtwagenpark geleast. Als het belangrijkste argumenten voor leasing wordt genoemd: het vrijhouden van liquide middelen voor investeringen, en een beter overzicht van de daadwerkelijke kosten.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.