nieuws

Bedrijfsresultaat NBVA-kantoren zakt

Archief

Het bedrijfsresultaat van een gemiddeld NBVA-kantoor is vorig jaar met 13% afgenomen tot e 66.200. De inkomsten stegen met 8% tot e 567.200.

De inkomstenstijging is vooral toe te schrijven aan de bemiddeling in schadeverzekeringen, goed voor bijna 60% van alle inkomsten. De verdiende provisie uit schadepolissen steeg met 6,6% tot e 333.400. De provisie uit levensverzekeringen bleef vrijwel gelijk op e 114.200. Hypotheken (+17% tot e 49.000) en Overige activiteiten (+27% tot e 70.600) zorgden voor de andere inkomsten.
De kosten van een gemiddeld NBVA-kantoor stegen vrij stevig: +12% tot iets meer dan een half miljoen euro. Onder de streep blijft (bruto) een bedrijfsresultaat van e 66.200 over: 13% minder dan een jaar eerder. De cijfers zijn gebaseerd op gegevens van slechts 31 van de in totaal 888 NBVA-leden.
Collega-intermediairorganisatie NVA maakte eerder bekend dat de inkomsten van een gemiddeld NVA-kantoor vorig jaar met 3,6% waren gestegen tot e 1,6 mln. Het bedrijfsresultaat pluste met 37% tot e 300.250. Kanttekening is dat in de bedrijfsresultaten van de NVA-kantoren geen rekening wordt gehouden met (goodwill)afschrijvingen.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.