nieuws

Bedrijfspensioenfondsen teleurgesteld over Vereveningsregeling Maav

Archief

De Vereniging van Bedrijfspensioenfondsen (VB) is teleurgesteld over de omslagregeling voor de Maav, zoals die is vastgesteld door de Vereveningsinstantie (zie pag. 44). “Er is op geen enkele wijze tegemoet gekomen aan onze bezwaren”, zegt beleidsmedewerker R.C. Riemens.

Medio mei zal het bestuur van de VB zich over de vereveningsregeling buigen. De organisatie vindt het onterecht, dat bedrijfspensioenfondsen moeten meebetalen. “Er wordt een dubbele solidariteit gevraagd, want bij onze fondsen is non-select geaccepteerd voor de wao-gatverzekering”, aldus Riemens. Hij spreekt van “het afwentelen van risico’s die in de private sfeer liggen”.
Reactie van de organisatie van ondernemingspensioenfondsen OPF op de vereveningsregeling: “Geen commentaar”.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.