nieuws

Bavam-alarm was niet loos

Archief

Begin dit jaar riep beroepsaansprakelijkheidsverzekeraar Bavam het intermediair op om goed op z’n tellen te passen met de Financiële Bijsluiter. Dit appèl ontlokte grote verbazing bij levensverzekeraars: ‘er kan niks misgaan, want de bijsluiter is in feite een ‘insluiter’ die ingebouwd wordt in de offerteprogrammatuur’.

“Mij baart het zorgen dat niet alle verzekeraars op tijd klaar zijn”, zegt Bavam-secretaris Willem Pel desgevraagd. Hij veronderstelt dat betreffende verzekeraars het intermediair ‘uit de wind houden’ als er problemen komen. “Anders kunnen tussenpersonen in de situatie belanden dat ze eigenlijk alleen van verzekeraars die klaar zijn, offertes kunnen uitbrengen.”

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.