nieuws

Basic-life in aanval met koopsomtarief

Archief

Basic-life, de Internet-verzekeraar van de ASR Groep, verscherpt zijn koopsomtarief fors.

De ASR-dochter claimt de beste koopsomverzekering te hebben. “Nu de introductieperiode is afgesloten, gaat Basic-life vol in de aanval met haar eerste product: de universal-life koopsom”, zo kondigt de Internet-verzekeraar zijn jongste aanbieding aan.
Onder “het actietarief” wordt verstaan een verlaging van de beheerkosten (van 0,75% naar 0,5%) en een flinke verhoging van de investeringspremies. Het investeringspercentage (vóór aftrek van de provisie) wordt zelfs verhoogd tot boven de 100%. Bij koopsommen tot 7.500 euro is dat 101% (minus provisie), tussen 7.500 en 12.500 euro is dat 102% en bij koopsommen boven 12.500 euro wordt het percentage 103. “Wij verdienen die opslag op de inleg terug via de beheerkosten”, aldus Joost Melis van Basic-life. “Hoe hoger de kapitalen worden, hoe hoger ook onze inkomsten uit beheer.”
De provisie is standaard 7% van de koopsom, maar het intermediair kan daarvan afwijken. Bij vooroverlijden keert Basic-life de nabestaanden 90% van het opgebouwde kapitaal uit.
Premies voor de koopsom – geschikt voor lijfrente, pensioen of gouden handdruk – kunnen worden belegd in vier fondsen van Kempen & Co: het Equity Fund (Europese aandelen), het Mix Fund (aandelen, obligaties, deposito’s), het Bond Fund (obligaties) en het Deposit Fund (deposito’s). ASR heeft een aandelenbelang van 13,54% in de bank Kempen & Co.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.