nieuws

Bankpartner van Swiss Life in fusiegesprek met andere bankgigant

Archief

De twee grootste banken in Zwitserland, de Union Bank of Switzerland (UBS) en de Credit Suisse (CS) Holding, zijn in onderhandeling over een fusie.

Samen zouden ze de grootste bank van Europa worden en een van de grootsten in de wereld. In de markt van vermogensbeheer voor welgestelde particulieren en professionele beleggers zijn zij een van de grote partijen.
Vorig jaar kondigde Zwitserleven een vergaande samenwerking aan tussen haar moedermaatschappij Swiss Life (Rentenanstalt) en de UBS. De twee samenwerkingspartners zullen dit jaar starten met een gezamenlijke levensverzekeraar onder de naam UBS Swiss Life. De maatschappij wordt een joint venture. Ze zal opereren als direct-writer en zal tevens de afzetkanalen gebruiken van UBS en van Swiss Life. UBS Swiss Life legt zich toe op de totale financiële dienstverlening.
De samenwerking geldt voor Zwitserland en daarbuiten. Swiss Life streeft ernaar ‘de leidende onafhankelijke Europese levensverzekeraar voor particulieren’ te worden.
De koopsompolis onder de naam ‘AEX-Extra Koopsom’ die Zwitserleven onlangs lanceerde, is gebaseerd op een beleggingsconstructie van UBS in samenwerking met Swiss Life, meldt Zwitserleven.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.