nieuws

Banken beheren leeuwedeel van bedrijfsspaargelden

Archief

Het leeuwedeel (ruim 86%) van de bedrijfsspaargelden wordt beheerd door banken. Verzekeraars daarentegen kunnen op niet meer bogen dan 10%. Het totaal aan fiscaal gefacilieerde bedrijfsspaargelden is f 3,3 mrd, zegt de Nederlandse Vereniging van Banken (NVB).

In haar jaarverslag over 1993/1994 constateert de NVB dat de banken gezamenlijk ruim f 2,8 mrd spaargelden van werknemers beheren. De spaarloonregeling is het populairst met een totaalinleg van f 2,83 mrd; het premiesparen kent eind dit jaar een ingelegd bedrag van f 544 mln.
Eerder al had de inspectiedienst van het ministerie van sociale zaken en werkgelegenheid (zie AM-nr 23) voorgerekend, dat van bedrijven met honderd of meer werknemers eind dit jaar 31% een premiespaar- en 80% een spaarloonregeling zal hebben. Van de sectoren bij de overheid neemt 54% deel aan een spaarloonregeling.
Het aantal van bijna drie miljoen deelnemers is over beide bedrijfsspaarregelingen als volgt verdeeld (met cursief de cijfers over 1993 van de ‘oude’ regelingen): bedrijven overheid totaal premiesparen 922 614 – 922 614 spaarloon 1.600 169 442 – 2.042 169 totaal 2.522 783 442 – 2.964 783

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.