nieuws

AXA wil co-assurantie kwijt

Archief

AXA Verzekeringen is bezig haar activiteiten op het gebied van co-assurantie te verkopen. De verzekeraar zou inmiddels in onderhandeling zijn met kandidaat-kopers.

De brand- en transportportefeuille van AXA lieten in de afgelopen jaren al een behoorlijke teruggang zien. Bij het co-assurantiebedrijf zijn zo’n vijftig medewerkers betrokken.
Directeur Karel Huso van AXA Schade geeft geen commentaar op het verkoopbericht. “Publiciteit zou in dit stadium de zaak alleen maar schaden. Over een week of vijf kunnen we waarschijnlijk meer melden”.
Royal Nederland wordt in de wandelgangen genoemd als één van overnamekandidaten. Ook daar doet men echter geen mededelingen.
Reorganisatie
Los van de op handen zijnde verkoop van het co-assurantiebedrijf is het schadebedrijf van AXA ondertussen bezig met een reorganisatie die gepaard gaat met het wegvallen van 33 functies. Met de betrokken werknemers worden op individuele basis afspraken gemaakt over het tijdstip en vorm van het vertrek. Zo gaat een deel van hen met de pre-vut en worden anderen herplaatst bij onder meer tussenpersonen. Vakbond de Unie kwalificeert de ingreep als ‘zorgvuldig’. CNV had liever gezien dat AXA een sociaal plan voor de groep had opgesteld.
Volgens de bonden is de reorganisatie een aanzet voor het plan om de totale onderneming (het zorg- schade- en levenbedrijf) op den duur in één kantoorpand te Utrecht onder te brengen.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.