nieuws

AXA krimpt Duitse industriële tak in met 800 banen

Archief

AXA heeft in Duitsland twee ingrijpende maatregelen aangekondigd om de administratieve kosten terug te dringen – met 40% in 2005 – en de schade/premieverhouding, die nu nog 112% bedraagt, positief bij te stellen naar circa 100%

In de eerste plaats is de verzekeringsgigant voornemens de industriële tak met 800 man in te krimpen. Daarnaast is zij van plan de dekking voor de kleinere industriebedrijven te standaardiseren, omdat de huidige service als te duur wordt aangemerkt, zelfs in relatie tot het huidige (aanzienlijk hogere) premieniveau. Opmerkelijk is de opmerking van de topman van het Duitse AXA-bedrijf dat “de bedrijfsprocessen tien jaar achter lopen bij die van concurrenten”.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.