nieuws

Avéro past beleggingsopties pensioenen aan

Archief

Avéro Achmea laat klanten bij nieuwe pensioenovereenkomsten voortaan kiezen uit twee beleggingsopties: een standaardoptie, waarbij het risico gedurende de looptijd wordt afgebouwd, en een opting out-mogelijkheid

Bij de laatste variant is de deelnemer, weliswaar geadviseerd door Avéro, verantwoordelijk voor de beleggingen. De ontwikkeling van de beleggingen wordt gemonitord door een zogeheten Pensioenmanager. Aanleiding voor de aanpassingen zijn wijzigingen in de Pensioenwet; die legt de verantwoordelijkheid voor de beleggingen sinds 1 januari bij de pensioenuitvoerder. Eerder wijzigde Delta Lloyd om die reden al de beleggingsopties in het Persoonlijk Pensioen Plan.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.