nieuws

AVC wil diefstal uit auto’s aanpakken

Archief

De Stichting Aanpak Voertuigcriminaliteit (AVC) heeft een plan van aanpak gemaakt waarmee de schade van diefstallen uit auto’s in drie jaar tijd moet worden teruggedrongen van de huidige _ 700 mln naar _ 550 mln per jaar.

Met verzekeraars wil AVC gaan praten over het ontmoedigen van onachtzaam handelen. De stichting vindt het een groot dilemma dat de diefstal van navigatiesystemen en audioapparatuur door vrijwel alle verzekeraars wordt vergoed, omdat het uit concurrentieoverwegingen niet mogelijk is dit collectief uit te sluiten.
Overigens blijken airbags steeds populairder te worden bij het dievengilde. Bovemij Verzekeringen was in 2007 in totaal _ 664.000 kwijt aan airbagdiefstallen uit auto’s. Een jaar eerder lag die schadelast nog op _ 450.000.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.