nieuws

Autoverzekeraars starten proef met zwarte doos

Archief

Volgende maand wordt op initiatief van de Stichting ter Ontwikkeling van Kilometerverzekeringen (Stok) een proef gestart met verzekeren per kilometer (‘pay as you drive’)

Gedurende een jaar wordt met behulp van een zwarte doos en mobiele telefonie het rijgedrag gevolgd van driehonderd automobilisten tussen 18 en 24 jaar. Deze groep wordt samengesteld uit verzekerden van RVS, Nationale-Nederlanden, Unigarant, London, Interpolis en Proteq. Deelname aan het onderzoek wordt aantrekkelijk gemaakt met een MP4-speler en de mogelijkheid om bij goed rijgedrag een bonus te verdienen, die kan oplopen tot € 200. Ook worden er twee navigatiesystemen verloot. De resultaten zijn voor deelnemers direct zichtbaar op de website www.savedriver.nl en zullen worden geanalyseerd door drie universiteiten: RuG, VU Amsterdam en TU Delft.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.