nieuws

‘Autopremies 15% omlaag’

Archief

Volgens Independer is de gemiddelde premie voor een autoverzekering op haar vergelijkingssite in 2006 met ruim 15% gedaald.

Afgezet tegen de cijfers die het CVS hierover beschikbaar heeft (een daling in het eerste kwartaal met 10% en in het tweede met 4%) kan men concluderen dat gedurende de tweede helft van 2006 zich slechts een daling van ruim 1% voordeed. Het einde van de prijsdalingen lijkt dus in zicht.
Waardering
De service van verzekeraars heeft volgens Independer niet geleden onder de prijsdaling. Uit de laatste update van het permanente klanttevredenheidsonderzoek van de vergelijker en tussenpersoon blijkt de waardering voor autoverzekeraars in de afgelopen negen maanden licht te zijn gestegen.
Bezoekers van de website www.independer.nl kunnen hun verzekeraar beoordelen op drie aspecten: ‘klaarstaan voor klanten’, ‘beloften nakomen’ en ‘schadeafhandeling’. De gemiddelde scores op deze serviceaspecten zijn in de afgelopen periode elk met een tiende toegenomen.
De top 5 van best gewaardeerde autoverzekeraars ziet er volgens Independer nu als volgt uit:
1. ZLM
2. VVAA
3. Noordhollandsche van 1816
4. FBTO
5. Interpolis

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.