nieuws

Autopremie ZLM voor het zevende jaar niet omhoog

Archief

ZLM (140 medewerkers) zal voor het zevende achtereenvolgende jaar de premies voor de verzekering van motorvoertuigen (personenauto’s, bestel- en vrachtwagens, motoren, caravans, kamperauto’s en aanhangwagens) niet verhogen. Wel worden per 1 januari de voorwaarden van de personenautoverzekering aangepast. 

Wat wel wordt aangepast, zijn enkele dekkingsvoorwaarden van de autoverzekering. Zo wordt de maximumvergoeding bij pechhulp in het buitenland voor all-riskverzekerden wordt verdubbeld van € 125 tot € 250. Het gaat daarbij om extra kosten van noodhulp bij pech onderweg. Verder wordt het maximum van de nieuwwaarderegeling voor personenauto’s verhoogd van € 40.000 naar € 50.000.
Een forse premieverhoging ondergaat de wa-dekking voor zelfrijdende landbouwwerktuigen, zoals bietenrooiers, maïshakselaars en combines. De premiestijging varieert van 15% (agrarisch bedrijf) tot maximaal 40% (agrarisch loonbedrijf). De cascopremies wordt niet gewijzigd. Onveranderd blijven ook de premies voor heftrucks en tractoren. 

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.