nieuws

Autoportefeuille Donatus naar SOM

Archief

Donatus heeft de 5.000 auto’s tellende portefeuille Motorrijtuigen verkocht aan de onderlinge maatschappij SOM in De Meern.

Kerkenverzekeraar Donatus droeg overigens alleen het cascodeel voor eigen rekening. De WA-dekking was ondergebracht bij Nationale-Nederlanden maar is eveneens met ingang van januari 2003 overgedragen aan SOM. Volgens Donatus-directeur Jo Hermans is de autoportefeuille afgestoten “omdat het een bijproduct was, als service naar medewerkers van bij ons verzekerde instellingen”.
De brutopremieomzet van Donatus uit autoverzekeringen (casco) bedroeg e 1,1 mln; het technische resultaat was e 0,3 mln negatief. “We hebben ruim tien jaar lang de premie niet verhoogd, maar er moest de laatste jaren geld bij”, aldus Hermans. De premies van de nieuwe SOM-polissen liggen dan ook zeker 15% hoger dan bij Donatus het geval was. De kerkenverzekeraar in Rosmalen blijft wel als intermediair aan de portefeuille verbonden.
De autoportefeuille van SOM was vorig jaar goed voor e 7,2 mln premie, waarvan e 2,7 mln uit cascodekkingen. Jo Hermans: “Er moest de laatste jaren geld bij”.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.