nieuws

Autopark blijft groeien

Archief

De gestage toename van 2% meer motorvoertuigen per jaar zet door. Op 12 augustus van dit jaar waren 6,8 mln voertuigen geregistreerd, wat een toename betekent van 158.000 stuks, aldus het Centraal Bureau voor Statistiek.

Vooral de motorfiets mag zich verheugen in een toenemende belangstelling. Het aantal geregistreerde motoren steeg in vergelijking met vorig jaar met 9% naar 335.000. Sinds 1992 is het aantal motoren met 50% toegenomen.
De stagnatie in de groei van het aantal bedrijfsauto’s is doorbroken. Het bedrijfsautopark groeide met 3,5% naar 681.000 exemplaren.
Het aantal personenauto’s bedroeg op 1 augustus 5,7 mln. De 107.000 bijgekomen auto’s zorgden voor een toename van 1,9%. De oldtimers, auto’s ouder dan 25 jaar, namen een groter segment van de personenautomarkt in beslag. Met bijna 33% steeg hun aantal naar 57.050.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.