nieuws

Autokraken niet zo mysterieus¼

Archief

De ‘mysterieuze’ golf van auto-inbraken waar Stadskanaal onlangs door werd geteisterd, blijkt helemaal niet zo mysterieus te zijn geweest.

Tientallen auto’s in de Groningse gemeente werden zonder spoor van braak geopend. De stichting Aanpak Voertuigcriminaliteit (AVc) luidde de noodklok en sprak van een ‘geheel nieuw verschijnsel’. De politie vermoedde eerst ook dat er gebruik werd gemaakt van een nieuwe inbraakmethode, maar komt nu tot de conclusie dat in ieder geval 55 van de inbraken gepleegd zijn in voertuigen die door de eigenaar niet of niet goed waren afgesloten.
Een 20-jarige drugsverslaafde man uit Stadskanaal wordt verdacht van de inbraken. Hij sloeg zijn slag bij voorkeur op (woon)erven. Het feit dat zoveel mensen hun auto niet goed blijken af te sluiten heeft de politie verbijsterd.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.