nieuws

Assurantieprovisies Van Lanschot weer omhoog

Archief

De assurantietak van Van Lanschot Bankiers heeft in het eerste halfjaar een provisie-omzet geboekt van € 11,0 (9,5) mln, zo’n 15% meer dan in de eerste zes maanden van 2004. De groei kan volledig op het conto worden geschreven van de overname van CenE Bankiers van ING, in oktober vorig jaar. CenE was op eigen kracht in 2003 nog goed voor € 6,4 mln aan assurantieprovisies.

De hypotheekportefeuille van Van Lanschot (CenE niet meegerekend) groeide met € 308 mln tot € 7,0 mld. De hypotheekproductie bleef met € 503 (496) mln op peil. Wel verkrapte de rentemarge door de aanhoudende prijzenslag van 1,32% tot 1,17%.
De nettowinst van Van Lanschot groeide met 30% tot 76,8 (59,0) mln. De bank schrijft die groei vooral toe aan de overname van CenE; vergeleken met het gecombineerde resultaat van beide banken over de eerste helft van 2004, is de winstgroei 10%.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.