nieuws

Assurantiebedrijven SNS Bank bundelen krachten

Archief

De vijf assurantiebedrijven van de SNS Bank (SNS Reaal) hebben hun krachten gebundeld. De nieuwe verzekeringsgroep treedt voortaan naar buiten onder de naam SNS Assurantiën.

De SNS Bank heeft assurantiebedrijven in Amsterdam (Waterland Risicobeheer), Arnhem (Sonsbeek Financieel Intermediair), Assen (SNS Assurantiën Noord-Nederland), Geldermalsen (De Linge) en Maastricht (Mekra-Regout). Het assurantiekantoor De Linge wordt geïntegreerd in Sonsbeek. De vier vestigingen (gezamenlijk 85 medewerkers) krijgen één centrale backoffice in de vestiging Maastricht. “De voorbereiding daarvan is in volle gang, maar het duurt nog wel een halfjaar voordat één en ander gerealiseerd is”, aldus een woordvoerder van de bank.
De (nieuwe) verzekeringsgroep SNS Assurantiën wordt geleid door algemeen directeur Hans Visser (42), voorheen directeur van Sonsbeek Financieel Intermediair. Het provisie-inkomen van de vier vestigingen bedroeg vorig jaar e 8 mln, aldus een woordvoerder.
Het totale provisie-inkomen van SNS Reaal bedroeg vorig jaar e 36 (32) mln, waarvan e 6 (5) mln via deelnemingen in assurantiekantoren. SNS Reaal heeft negen minderheidsdeelnemingen (20-25%) en één meerderheidsbelang.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.