nieuws

Arag opent bijkantoor in Roermond

Archief

Op 1 februari start Arag met een juridische afdeling in Roermond.

De Roermondse vestiging van Arag zal zich uitsluitend bezighouden met de rechtsbijstandverlening. Het zal daarbij vooral gaan om verzekerden in Limburg en in het oosten van Noord-Brabant. Arag heeft in genoemd gebied tamelijk veel verzekerden. Voor hen behandelde de verzekeraar vorig jaar 7.700 zaken exclusief verkeerszaken. In dat jaar werden op landelijk niveau ongeveer 40.000 zaken (exclusief verkeerszaken) behandeld. Met het tweede kantoor denkt Arag aanzienlijk te kunnen besparen op de reistijd van juristen naar rechtbanken in de regio. Bovendien verwacht de verzekeraar hierdoor – vanwege de rechtenfaculteiten in Maastricht, Tilburg en Nijmegen – het aantal juridische medewerkers makkelijker te kunnen uitbreiden.
Op het kantoor, dat wordt gevestigd aan de Bredeweg 28b in Roermond, zullen in begin negen juristen werken. Eind volgend jaar moeten dat er 23 zijn. Eind 2004 moet het kantoor met veertig medewerkers op volle sterkte zijn.
Rechtsbijstandverzekeraar DAS opende in maart vorig jaar – met dezelfde argumenten als Arag – een kantoor in het zuiden van het land, namelijk in Den Bosch. Ook heeft DAS, in verband met overname van de rechtsbijstandportefeuille van Ohra, een kantoor in Arnhem. Beide verzekeraars zeggen het hierbij voorlopig te laten.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.